Om jubilantene

Fra vill idé til stor suksess! 

Det som startet som en vill idé nesten et år tidligere, skulle vise seg å bli det største utendørsarrangementet i Bærum i 2017.  Lørdag 10. juni lagde vi det mange hadde vanskelig å forestille seg; en skikkelig bra festival på Hosle.

En liten håndfull ildsjeler med korpsleder Kjersti Tubaas i bresjen, hadde bestemt seg for å fremme forslaget om å droppe stevne eller konsert til fordel for å arrangere noe for hele Hosle. Ideen om en festival ble sådd og forslaget ble godt mottatt. Først i korpset, og deretter hos koret og skolen. Et unikt og godt samarbeid mellom tre 50-årsjubilanter; Hosle skolekorps, Hosle skolekor og Hosle skole, fikk det hele til å skje. Men ingenting hadde vært mulig uten positive medlemmer i foreldregruppene hos de respektive. Her fantes solide ressurser med kunnskap og erfaring innenfor en rekke fagfelt som var nyttige for å få en festival på bena. Ingen – med unntak av én – hadde erfaring med å arrangere store kulturarrangementer, men vi hadde en arrangementskomité som likevel leverte et helproft opplegg. Lokalsamfunnet ble invitert  til en storslått feiring som ble avsluttet med en konsert med blant annet Katastrofe, Ravi, Nicoline og Erik og Kriss.

Det er én ting som er sikkert: det hadde ikke vært mulig å arrangere festival uten økonomisk bidrag. Først og fremst fra vår hovedsponsor Andenæs Eiendom, samt Brødboksen og TINE. I tidlig fase gikk Bærum kommune, FAU Hosle skole og Hosle og Bekkestua skolekorps inn med økonomisk bidrag, noe som gjorde det mulig å ha en tryggere plattform å satse fra.  Vi hadde også mange andre samarbeidspartnere og støttespillere. Fellesnevner; alle så muligheten og ville satse på Hoslefestivalen.Likeledes er det klart at en festival trenger innslag som gjør det stas å komme. Korpset og koret presenterte egne solister og solide musikkinnslag. Margrethe Røed, levert stort fra scenen og i planleggingen av festivalen. Lokalt næringsliv med Østerås sport og Kiwi i spissen var med, samt fritidstilbud som Nadderud speidergruppe, ØHIL og ikke minst JUMP Dansestudio som var en særdeles viktig partner for oss med sceneshow og danseglede. Til slutt må vi nevne at det var over 200 frivillige som bidro på selve festivaldagen, i tillegg til de ca. 20 som var i komiteen. Med deres hjelp klarte vi å skape en trygg og god ramme rundt festivalen.

Tre 50-årsjubilanter

Hosle skole, Hosle & Bekkestua skolekorps og Hosle skolekor startet alle sitt virke skoleåret 1966/1967. Gjennom jubileumsåret har det vært flere arrangementer, bl.a. Åpen skole der elever og lærere inviterte alle foreldre, ordføreren og andre som ville komme å se hvordan det er på skolen. Korps og kor har også vist seg frem gjennom konserter og andre arrangementer. I 50 år har de bidratt til god stemning og masse hygge i lokalsamfunnet, og ikke minst er de viktige bidragsytere ved begivenheter som første skoledag, julegrantenning og 17. mai.

Hosle & Bekkestua skolekorps og Hosle  skolekor er kjent for sine gode miljøer der det er plass til alle, uansett ferdighet og nivå. Gleden ved å spille og synge, samt det å kunne lese noter, beherske instrument og sangteknikk, er noe de aller fleste setter pris på livet ut, enten som profesjonelle utøvere eller glade amatører. Ta gjerne kontakt dersom du vil være med i korps eller kor:
Hosle & Bekkestua skolekorps
Hosle skolekor

Vi håper at dere sitter igjen med et positivt inntrykk av Hoslefestivalen 2017.  Vi skapte historie!

Kjersti Tubaas

Festivalsjef og styreleder
Hosle & Bekkestua skolekorps